Ode

New work inspired by the shape of a coffee cup stain and made with ground coffee paint. A tribute to coffee.

 

Does about coffee

 

‘I really enjoy my coffee. I learnt to appreciate it when I lived in Australia. The coffee culture there is fascinating. That’s where my passion for coffee started. When I drink coffee now, good memories of Australia come back.

 

For me, coffee signifies closure or the beginning of a new phase of work. A short moment that passes again. Like the murals that I create; they may only exist for a week or I could create them in a city that I will never return to. You carry on and what remains is the ‘taste’ or memory of it.’

 

Does over koffie

 

‘Ik ben zelf een grote koffieliefhebber. Heb het echt leren waarderen toen ik in Australië woonde. De koffiecultuur daar vond ik fascinerend. Zo begon een passie voor koffie. Als ik nu koffiedrink komen goeie herinneringen aan Australië boven.

 

Koffie is voor mij een afsluiting of het begin van een nieuwe fase van werken. Een kort moment dat weer voorbijgaat. Net als de murals die ik maak; misschien bestaan die maar een week of maak ik ze in een stad waar ik nooit meer terugkom. Je gaat weer door naar het volgende moment. Wat dan overblijft, is het gevoel eraan.‘ 

 

4th of December, 2017